Contactloos

WAT IS CONTACTLOOS BETALEN?

Een nieuwe manier om je kleine uitgaven snel te regelen dankzij de kaarten en terminals die uitgerust zijn met de technologie voor contactloos betalen.

HOE WERKT DIT PRECIES?

Voor de betaling van kleine bedragen tot 25 €, hoef je niet langer je PIN code te gebruiken. Het is voldoende om simpelweg je kaart tot op enkele centimeters in de nabijheid te brengen van de betaalterminal, die voorzien is van het pictogram voor contactloos betalen. Een licht- en geluidssignaal bevestigen dat de transactie met succes voltooid is.

DE BEPERKINGEN

  • Contactloos betalen is beperkt tot bedragen van maximum 25 €.
  • Betalingen vanaf 25 € moeten steeds bevestigd worden met behulp van de PIN code.
  • Wanneer je meerdere contactloze transacties gedaan hebt en daarmee een bedrag van 50 € bereikt hebt, zal je de volgende betaling moeten bevestigen met je PIN code. Eens deze bevestiging gebeurd is, kan je opnieuw contactloos betalen.
  • Als het verkooppunt niet beschikt over een betaalterminal voor contactloos betalen of je betaalt liever niet contactloos, dan kan je steeds betalen door je kaart in de betaalterminal te steken en te bevestigen met de PIN code zoals gewoonlijk.

HOE KAN JE DE MOGELIJKHEID OM CONTACTLOOS TE BETALEN HERKENNEN?

Je herkent de mogelijkheid tot contactloos betalen aan het pictogram op je kaart en op de betaalterminal.

 

DE VEILIGHEID VAN HET CONTACTLOOS BETALEN

Je betaalt in alle veiligheid dankzij de NFC (Near Field Communicationtechnologie. Deze technologie gebruikt hetzelfde beveiligde netwerk als een standaard betaalkaart met chip. Zodra je contactloze betaling uitgevoerd en gevalideerd is, wordt de verbinding tussen je kaart en de betaalterminal verbroken. Het is dus niet mogelijk dat je eenzelfde aankoop twee keer betaalt.